Oma pelto – hanke etenee

Viime aikoina olen tutustunut aiheeseen, johon kai kaikkien meidän olisi syytä tavalla tai toisella tutustua, nimittäin maanviljelyyn. Vaikka elämmekin ihmeellisen teknistyneessä maailmassa, silti ruokamme kasvaa maasta, pellolla, tosin suurimmaksi osaksi teknologisen agrobisneksen avittamana. Maan hedelmällisenä säilyttäminen ja oikeudenmukainen elanto viljelijälle voivat kuulostaa vanhanaikaisilta asioilta, mutta kuitenkin ne ovat meidän elämämme perusta. Pienviljelyn suosiminen on toivon mukaan ainoa asia, jossa olen samaa mieltä Perussuomalaisten kanssa!

Neuvotellessamme luomumaanviljelijöiden kanssa Oma pelto –  hankkeesta, tutuksi on tullut moni asia, joita aikaisemmin en ole tullut ajatelleeksikaan: montako hehtaaria peltoa tarvitaan sadan hengen ruokaosuuskunnan ruokkimiseen? Mikä on viljelykierto? Tarvitseeko peltoakin kastella? Mihin sitä traktoria itse asiassa käytetään? Paljonko siemenet maksavat? Huolimatta kokemuksistani kasvimaalla ja kaupunkiviljelmillä olen todellakin tuntenut itseni typeräksi kaupunkilaiseksi monta kertaa viime aikoina. Kovin heikoissa kantimissa on tietoni siitä, että miten ruokaa kasvatetaan silloin, kun kyse ei olekaan mukavasta harrastuksesta.

Biodynaamisessa yhdistyksessä keskustelimme tällä viikolla Majvikin tilan Niklas Ramm – Schmidtin ja muutaman muun, vähän aloittelevamman viljelijän kanssa.  Niklas neuvoi käyttämään työntöharoja, paperikatetta ja varomaan juurimatoja.  Suomen biodynaamiset viljelijät muodostavat tiiviin yhteystyöverkoston, ja oli mukavaa kokea hetki sen verkoston tukea.

Joka tapauksessa,Suomen ensimmäinen Community Supported Agriculture – projekti on hyvässä vauhdissa, ja infotilaisuuden aiheesta järjestämme osoitteessa Näätätie 21, Herttoniemi maanantaina 14.3. klo 18.  Siellä katsotaan mm. elokuva Real Dirt on Farmer John, joka kertoo CSA – maatilan perustamisesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s