Uusia kaupunkiviljelmiä!

Kaupunkiviljely on hauskaa, ja uusia kaupunkiviljelijäryhmiä onkin syntynyt Helsinkiin ja muualle Suomeen monia tässä keväällä. On hienoa huomata, että se mitä itse on yrittänyt edistää, nimittäin yhteisölliset kaupunginosaviljelmät ja ihmisten omatoimiset, pienimuotoiset viljelmät syntyvät suorastaan itsestään, kun aika on kypsä. Sellainen aktivismi, jota ei edes itse tarvitse tehdä, on jossain mielessä ehkä parasta! Kirjaprojektin takia en ole juurikaan ehtinyt käytännössä edistää kaupunkiviljelytoimintaa tänä keväänä – mutta ehkä se ei ole ollut tarpeenkaan?

Roihuvuoressa on kasvatettu taimia nuorisotilan ullakolla, ja suunnitelmissa onkin ollut kunnianhimoinen kattopuutarha samaisen nuorisotilan katolle. Tuo taitaa jäädä toteutumatta tänä kesänä, mutta huolella kasvatetut taimet saavat kodin toisaalta Roihuvuoresta. Roihuvuoren viljelijöillä on sivu Facebookissa.  Itä-Helsingissä on aktivoiduttu myös Myllypurossa: käyttämättömälle lentopallokentälle on perustettu kaupunkiviljelmä keväällä. Myös Myllypuron viljelijät löytää Facebookista. Myllypuron viljelmää on ollut tukemassa myös Lähiöprojekti.

Töölön kaupunkiviljelijät puolestaan suunnittelevat vanhan kasarmialueen valtausta viljelmin, ja keskustelevat myös taloyhtiöiden pihaviljelyprojekteista. Idea syntyi Töölö-liikkeen myötä, hienoa! Punavuoressakin suunnitellaan viljelyä, ja Punavuoren viljelijöiden ryhmä löytyy täältä. Myös Itä-Pasilassa Kasöörinkadun päässä sijaitsee säkkiviljelmä ja Merihaassa suunnitellaan kovasti viljelyä. Ehkä villein uusi kaupunkiviljelyprojekti on Slow Food Helsingin aktiivien luoma kattopuutarha Kaapelitehtaan katolle, jolla onkin jo ollut jonkinasteista mediahuomiota.

Jyväskylässä puolestaan ilahduttaa Kankaan puutarha, jonka aktiivit masinoivat myös ruokapiiritoimintaa Jyväskylässä.

Onko sinun lähelläsi joku paikka, johon voisit perustaa yhteisöllisen kaupunkiviljelmän? Ota mallia muista projekteista, se ei ole ollenkaan mahdotonta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s