Vapaaehtoistyön johtamisen kirjani on ilmestynyt!

Vapaaehtoistyön johtaminen – rakennuspalikoita ja käytäntöä vapaaehtoistyön johtajalle

Uusin kirjani Vapaaehtoistyön johtaminen on nyt tilattavissa Kansalaisfoorumin kautta. Kirjassani kirjoitan hiukan johtamisen teoriasta sekä tietenkin vapaaehtoistyön johtamisen arjen käytännöistä eri järjestöissä. Asiaa valaisevat esimerkkikertomukset Palloliitosta, 4H-liitosta ja Artovan kaupunginosayhdistyksestä, sekä muutamasta muusta suomalaisesta vapaaehtoistyön toimijasta.

Kirjassani hahmotan vapaaehtoistyön johtamista kansalaisyhdistysten ja ammattimaisesti johdettujen yhdistysten maailmassa, ja pyrin hahmottamaan miten vapaaehtoistyötä johdetaan silloin, kun yhdistyksen toiminta perustuu yhdessä tekemiseen ja vapaaehtoisten kansalaisoimijoiden innostukseen, mutta toisaalta myös silloin, kun toiminta on ammattimaisempaa ja enemmän työntekijöiden johtamiseen nojaavaa.

Tärkeinä oivalluksina vapaaehtoistyön johtamisessa korostan oman yhdistyksen organisaatiokulttuurin ja perustarkoituksen syvällistä ymmärtämistä, sekä vapaaehtoistyön suunnittelun yhdistyksen yhteiskunnallisesta perustarkoituksesta lähtien. Oivallutan myös ajattelemaan vapaaehtoisten sisäistä motivaatiota vapaaehtoisten palkitsemisessa ulkoisen motivaation sijasta. Miten lisätä autonomiaa ja kasvun ja oppimisen kokemuksia vapaaehtoiselle? Entä omistajuuden tunnetta sitoutumisen vahvistajana?

Kirjassa käsitellään myös muutosjohtamista, organisaatiokulttuurin johtamista, kollektiivista johtamista ja esimerkiksi vapaahtoisen ”urapolun” suunnittelua.

Kirja sisältää myös käytännön harjoituksia, joiden kautta voi hahmottaa omaa ja oman yhdistyksen tapaa johtaa vapaaehtoistyötä, sekä suunnitella menestyksekästä vapaaehtoistoimintaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s